Skok u umjetnost u sisačkoj knjižnici

ibb

261020211635249928.jpeg

Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak od 17. 11. do 5. 12. organizira projekt ”Skok u umjetnost”, a ove je godine glavna tema projekta Primijenjena umjetnost, kako bi se djeci i svim zainteresiranima prikazala važnost umjetničkog oblikovanja uporabnih predmeta.
U sklopu projekta posvećenog umjetnosti održavat će se različite radionice i predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola te djecu predškolskog uzrasta iz područja: Vizualne umjetnosti i dizajna, Glazbene kulture i umjetnosti, Filmske i medijske kulture i umjetnosti, Dramske kulture i umjetnosti, Umjetnosti pokreta i plesa.
Projekt će se realizirati u suradnji s profesorima, studentima i učenicima umjetničkih škola i fakulteta; kulturnim ustanovama grada Siska, udrugama i pojedincima koji djeluju na različitim umjetničkim i znanstvenim područjima.

”Skok u umjetnost” otvara se danas izložbom ”Suvremeni nakit” hrvatskog dizajnera suvremenog umjetničkog nakita, Davora Šuka. Osnovni element izložbe su umjetničke kopče pojasa izrađene od mjeda i patiniranoga bakra s ponekom aplikacijom emajla. Otvorenje izložbe u Dječjem odjelu u Kranjčevićevoj je u 18 sati.
U utorak, 21. studenog, ”Skok u umjetnost” nastavlja se otvorenjem izložbe fotografija članova fotografske sekcije ULUPUH-a ”Primijenjeno – strogo kontrolirani uvjeti”, u 18 sati u Odjelu za odrasle.

najčitanije