Siščanin Marko Tadić u petrinjskoj galeriji

ibb

Ovogodišnji ciklus izložba u petrinjskoj Galeriji ”Krsto Hegedušić”,  pod nazivom ”U gostima kod Hegedušića”,  završava izložbom Siščanina Marka Tadića. Otvorenje Tadićeve izložbe pod nazivom  ”Crtež na margini: konstrukcije i frakcije”, održat će se u petak, 25. kolovoza u 20 sati.

Marko Tadić, rođen 1979. godine u Sisku, diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Firenzi, a njegova umjetnička praksa uključuje kolaže, animirane filmove, crteže i instalacije. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama te filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu ‒ u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Milanu, Kasselu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku.
Sudjelovao je na rezidencijama i studijskim programima: Kultur Kontakt, Beč, Austrija (2008.); Los Angeles, SAD (2008.); ISCP, New York, SAD (2009.); Kultur Bunker, Frankfurt, Njemačka (2010.) i Helsinki International Artist Program (2011.).
Predstavnik je Hrvatske na 57. Venecijanskom bijenalu 2017. godine. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i na Accademia di belle arti u Milanu.

najčitanije