Sisak pleše u Domu kulture

ibb

271020211635293100.jpeg

Ljudi koji se bave plesom bilo koje vrste tvrde da to nije samo tjelesna aktivnost ili samo jedna vrsta umjetnosti – kažu da je ples neka vrsta univerzalnog jezika, pa je u hrpi raznoraznih svjetskih dana itekako zaslužio imati svoj datum u kalendaru.
A uključivanje Siska u obilježavanje Svjetskog dana plesa je i više nego opravdano, obzirom na brojne plesne klubove najrazličitijih profila, kojima se može pohvaliti.

Sisak plese - Plakat

Svjetski dan plesa jučer je obilježen predstavom “Nevidljivi gradovi” Plesnog studija Doma kulture, a danas će Kristalna kocka vedrine svoju pozornicu prepustiti prezentacijama različitih plesnih tehnika: od klasičnog baleta i suvremenog plesa do modern-jazza, hip-hopa, break dancea, latinoameričkih i standardnih plesova. U plesnom spektaklu “Sisak pleše”, koji počinje u 19.30h, sudjeluju Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Plesni klub Tina, Športski plesni klub Top Step, Plesni klub Ulične sjene i Športski plesni klub Bellus. Prije plesnog programa, u 18h održat će se tribina „Sve Milanino vrijeme“ na kojoj će govoriti prof. Maja Đurinović. Predavanje najavljuje interaktivnu multimedijsku prezentaciju Kaspomanija Milane Broš i Kretanja 19/20, u cijelosti posvećena Milani Broš.
Ulaz na “Sisak pleše” je besplatan.

najčitanije