Sisački osnovnoškolci programirali mBot robote

st

261020211635241858.jpeg

STEM auto i edukator IRIM-a  Vlado Lendvaj na svojem putovanju kroz središnju Hrvatsku, 10. kolovoza je posjetio i  Sisak te se zaustavio u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac  kako bi i našoj djeci održao besplatnu radionicu robotike, programiranja i digitalne pismenosti.

Radionica je trajala dva školska sata i na njoj je sudjelovalo 15 polaznika koji su u veseloj i razigranoj atmosferi programirali svoje mBot robote.

Polaznici su nakon kratkog uvodnog dijela koje je izložio gosp. Lendvaj dobili zadatak da programiraju vožnju robota oko improviziranog bloka zgrada te ga na kraju parkiraju u improviziranu garažu.

Osim programiranja, ovaj je susret djeci bio i prilika za upoznavanje i druženje.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba. IRIM-ovi instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice digitalne pismenosti za početnike, temeljene na tehnologijama IRIM-a.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu neovisno o njihovu predznanju.

Radionice se održavaju u suradnji s domaćinima: školama, knjižnicama, udrugama i drugim obrazovnim ustanovama koje jedino trebaju okupiti zainteresirane i osigurati prostor za održavanje radionice jer IRIM-ovi edukatori sa sobom donose svu opremu i sve potrebno za održavanje radionica STEM auta.

najčitanije