Sisački filmaši nagrađeni na 56. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

mradenovic

261020211635240629.jpeg

Bol na Braču je od 4. do 7 . listopada ugostio najbolje osnovnoškolske filmaše. Na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva uspješni su bili Matej Kasaić i Kino Klub Sisak koju su osvojili nagradu za svoj film noir „Pad“. Film je, prema odluci stručnog žirija osvojio 3.mjesto u kategoriji radioničkog filma.

Ove se godine u natjecanje uključilo 260 autora sa 89 filmova. U žiriju su se, osim stručnjaka, Maje Flego, novinarke i savjetnice u Uredu pravobraniteljice za djecu te direktora fotografije Borisa Poljaka i animatorice Petre Zlonoga, našli i mladi filmaši iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Žiri je istaknuo kako su autori filma više nego uspješno ispunili zadaću prenošenja atmosfere, priče i ritma noir filma.

„Pad“ je nastao u sklopu projekta i radionice „Planet film“ koji je nastao kao odgovor na nedostatak filmske edukacije u školskom sustavu. Već nekoliko godina ove radionice vode Matija Holjevac i Teo Vukšan. Projekt „Planet filma“ subvencioniran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Grada Siska.

Nagrađeni film „Pad“ možete pogledati  ovdje.

najčitanije