Sevdah u Sisku

imp

Sevdah U Sisku Nur 2022

Pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska održava se i ove godine Večer sevdaha, nazvana “U MERAKU I PO ISTILAHU”.

 

U manifestaciji uz domaćina i organizatora sisačke Nurovce sudjeluju i vrsni tumači sevdaha. Tako nam iz Busovače dolazi Mirsada Mekić, vrsna pjevačica, koja trenutno sudjeluje u popularnoj emisiji Nikad nije kasno, gdje je došla do polufinala i ima šanse i da pobijedi. Tu je i Munib Huzejrović, poznatiji kao Muki, te dugovječni Trio „Staro Vino“. Trio „Staro Vino“ je prisutan na ovim prostorima već 20 godina i u svom temeljnom repertoaru zapravo gaji drugu vrstu glazbe, no ni sevdah mu nije stran, u što ćete se moći uvjeriti na samom koncertu. Glazbeni gosti večeri su i članovi Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić. Zanimljivo je da će koncert i ovaj put proteći bez korištenja razglasa.

 

Večer sevdaha će se održati u Društvenom domu Eugen Kvaternik u Naselju u ponedjeljak, 6.lipnja, s početkom u 20 sati.
Koncert će imati humanitarni karakter, a ulaznice se mogu nabaviti kod članova Nura ili na ulazu prije samog koncerta. Cijena ulaznice je 20 kn. Obzirom na kapacitet dvorane pobrinite se da ulaznicu nabavite ranije.

 

„Dođite u Društveni dom Eugen Kvaternik u ponedjeljak 6.lipnja u 20 sati i uživajte u programu što ga organizira sisački Nur.“, pozivaju organizatori.

najčitanije