Scena Sisak s predstavom Bizarno na 60.Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

imp

251020211635202408.jpeg

Scena Sisak s predstavom „Bizarno“ i Češka beseda Sisak s predstavom „Doživljaji dobrog vojnika Švejka“ sudjeluju na 60.Festivalu hrvatskih kazališta koji se ove godine, obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, održava online i to od 4. do 19.prosinca.

Svoj kazališni nastup 12.prosinca odradila je Češka beseda Sisak, a sutra 18.prosinca, svoj nastup s predstavom Bizarno ima Scena Sisak. O kakvoj je predstavi riječ podsjetio nas je redatelj Tihomir Kosić.
„“„Bizarno“ je crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog nebodera u kojem žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju lebdi zanimljivo plasiran osjećaj neizbježnosti tragičnog ishoda. To su tri paralelene priče koje se dešavaju na terasi nebodera, u jednom stanu i u kafiću koji se nalazi u prizemlju tog nebodera. Priče se istovremeno odvijaju da bi se na kraju sve razriješilo i spojilo u zadnjoj priči gdje saznajemo što se događa i tu prava poruka predstave izlazi van.“, kaže Kosić.

Tekst autora Željka Hubača uprizorili su glumci Scene Sisak Sanja Zagorac, Fatima Bećirović, Olja Crnobrnja, Ivona Hodak, Daniel Berdais, Zoran Ivanić i Tihomir Kosić koji potpisuje i režiju.

Predstava je na rasporedu sutra u 21 sat i može se pogledati putem HSK TV-a, YouTube kanala HSK-a i Facebook stranici Hrvatskog sabora kulture.
Sve predstave pratit će i festivalsko Povjerenstvo u sastavu: dramaturginja, redateljica i teatrologinja Mira Muhoberac, redatelj i glumac doc. art. Jasmin Novljaković i glumac Vjekoslav Janković te u završnici Festivala 19. 12. uživo proglasiti nominacije i nagrade u 9 kategorija.

najčitanije