Scena Sisak izborila nastup na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Crvenkapica

Scena Sisak izborila je nastup na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se održava u Vodicama od 20. do 22. svibnja te 27 do 29. svibnja

“Scena Sisak s novom predstavom “Crvenkapica – istinita priča”  izborila je nastup na državnom festivalu FHKA gdje će predstavljati SMŽ . Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

 

 

Selektorica Dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić o predstavi “Crvenkapica – istinita priča”:

“Scena Sisak realizirala je osebujnu, a duhovitu predstavu koju se prati u jednom dahu.Riječ je o obradi poznate bajke, gdje su sve uloge promijenjene, pa tako i one rodne, a sve u skladu s novim „novim“.Grupa se poigrava konvencijama: od samog uvodnog dijela – u kojem, poput završnog prizora u Gogoljevom Revizoru,ili, kao unekom „traileru“ ili „teaseru“ što najavljuje najnoviji film, sažima radnju komada; pa do atipičnog naklona glumaca, na koncu izvedbe.Izvođači su iskusni,karakterizira ih visoka razina scenske zaigranosti,ali i lucidnog humora zahvaljujući kojem progovaraju (i) kritički o suvremenom trenutku.Predstava je i vizualno dorađena, bogata je plesnim brojevima, a ritmički i dramaturški precizno koncipirana. Čestitam!

ODLUKA:„Crvenkapica – istinita priča“ predstava je visoke kvalitete te je odabrana za sudjelovanje na državnom Festivalu.”

 

Scena Sisak tako i dalje nastavlja kontinuirano producirati kvalitetne predstave te uspješno promovirati SMŽ i Grad Sisak na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U predstavi igraju: Daniel Berdais, Zoran Ivanić i Tihomir Kosić koji ujedno potpisuje i režiju.

najčitanije