Saša Tepić dobitnik godišnje nagrade Faust Vrančić

imp

261020211635236149.jpeg

Odbor za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić objavio je dobitnike 11 nagrada za 2018. godinu i to: jednu nagradu za životno djelo, osam nagrada pojedincima i dvije nagrade udrugama.

sasa tepicMeđu dobitnicima Godišnje nagrade nalazi se i Saša Tepić, mentor radionice informatike u Zajednici tehničke kulture Grada Siska,a nagrađena je i Udruga pedagoga tehničke kulture Sisak.
„Gospodin Tepić predložen je za izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanja građana u RH, posebno mladih. U početku se kao učenik bavio aeromodelarstvom i bio vrlo uspješan na natjecanju mladih tehničara. Svoj interes proširio je na robotiku, elektroniku i informatiku. Godine 2008. na međunarodnoj izložbi inovacija Arca osvojio je zlatnu plaketu u kategoriji mladih inovatora. Kao mentor aktivno je radio s učenicima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u CTK. U 2010. i 2012. godini njegovi učenici osvojili su prvo i drugo mjesto na Smotri mladih inovatora na državnom Natjecanju mladih tehničara. Nakon diplomiranja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu pridružio se 2016. godine Odboru za znanstvena i sportska natjecanja Studentskoga zbora FER-a, čija je glavna zadaća organiziranje odlaska studenata na međunarodna natjecanja studenata elektrotehnike, a od 2017. do 2018. godine obnašao je dužnost predsjednika Odbora. Tijekom 2017. i 2018. godine osmislio je te kao voditelj organizacijskog odbora zajedno s timom volontera, studenata i djelatnika mnogobrojnih fakulteta organizirao prvo natjecanje „STEM Games“, održano u Poreču u svibnju 2018. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 15 fakulteta iz Hrvatske i inozemstva s više od 1.300 sudionika, čime su „STEM Games“ nadrasli obično natjecanje i postali festival znanosti i inženjerstva.“, stoji u obrazloženju odluke.

Više možete doznati ovdje.

najčitanije