Samostalna izložba sisačke umjetnice Ivane Svjetličić u New Yorku

Ivana

Sisačka umjetnica Ivana Svjetličić ovih dana svoje radove izlaže u njujorškoj galeriji Little Field Gallery.  Izložba naziva “Shapes and colores that make you feel better” otvara se 2. rujna, a bit će postavljena do 30. rujna.

 

Kako je u pozivnici navela Julie Kim, suvlasnica galerije: „Vjerujem da će ova izložba izazvati veliku i pozitivnu pozornost kako medija tako i šire javnosti. ‘Oblici i boje zbog kojih se osjećate bolje’ demonstrira i donosi radost i inspiraciju što je nešto što nam je potrebno u ovim nestabilnim vremenima. Kao suradnici umjetnosti u New Yorku, nastavljamo izlagati umjetnička djela koja će zaintrigirati, inspirirati i educirati Njujorčane i njegove posjetitelje, a ova će izložba sigurno sve to postići svojim slikama i kustosom“.

 

Ovo nije prvi puta da Svjetličić svojim radovima privlači pažnju njujorških galerija. Prvu izložbu imala je u ožujku 2022. godine u galeriji Van Der Plas. Nakon te izložbe dobila je i poziv za sudjelovanje u kampanji gdje su se njezine slike, uz radove još 34 umjetnika, prikazivale na ekranima aerodroma, trgovačkih centara, ulica, dizajnerskih trgovina i sličnih mjesta  u New Yorku, Los Angelesu, Miamiju, Parizu i Londonu.

 

Posebnu je pozornost privukla i svojom slikom “Kolorita” koja je izabrana za izložbu “Wide open 12” u Brooklyn Waterfront Artist Coalition. Od svih prijavljenih radova, “Kolorita” je odabrana u top 60 koji su prikazani na izložbi, a ujedno je i jedina slika nekog europskog autora koja je svoje mjesto našla na navedenoj izložbi.

 

Ranije ove godine svoja je djela izložila i na izložbi „Reveries“ u madridskoj Galeriji Azur.

 

„Radovi odišu radošću i pozitivnim vibracijama. Izražavam se u trenucima najveće sreće i radosti. Slikam samo kad sam sretna, jer moje slikarstvo u principu nije samo ‘crtež’ već i izvor pozitivnih emocija koje želim da promatrač osjeti“, zaključuje Svjetličić.

 

Radove Ivane Svjetličić možete pogledati i na Instagram profilu.

najčitanije