S druge strane ulice u Sisciji Obscuri

ibb

261020211635250276.jpeg

Izložba uličnih fotografija pod nazivom ”S druge strane ulice”, sisačkog autora Dalibora Kojića, otvara se u Foto galeriji Siscia Obscura u subotu, 11. studenog u 20h.

Siščanin Dalibor Kojić, kaže kako je za njegove fotografske početke ‘kriv’ očev Kodak instamatic fotoaparat: ”Kada zapamtiš detalje te prve fotografije, mjesto gdje je fotografirana, koga si fotografirao i bez obzira što nakon toga skoro 15 godina nisi ni uzeo aparat u ruke, prvi  je znak da ti se fotografija uvukla pod kožu, a da ti toga nisi ni sam svjestan”.
2006. godine ponovno mu se javila želja za zaustavljanjem trenutka, ali još uvijek nije bio spreman ozbiljnije se posvetiti fotografiranju. Presudna godina bila je 2009. kada kupuje i prvi fotoaparat, Canon 300 d, ali iz potpuno komercijalnih razloga. Fotografirao je svatove, priredbe i slične stvari.

No, Daliborov posao koji ga je odvodio po cijeloj Europi i upoznavanja s različitim ljudima omogućio mu je da počne fotografirati život grada i  bilo ulice.

Izložbom  “ S druge strane ulice “ prikazuje mjesta i ljude koja je obilazio i bilježio. Presjek je ovo njegovih radova od 2010. g. do danas.
Ulična fotografija, kao tema, mnogima izgleda lagana. Međutim, upravo zato što je toliko dostupna kao motiv, samo određeni fotografi s izraženim senzibilitetom prepoznat će u toj vrevi informacija ono što je drugačije. Ne kaže se bez razloga da je ”pravi fotograf onaj koji vidi ono što ostali ne”.

najčitanije