Rekordan broj prijavljenih filmova na ovogodišnjem Star Film Festu

mradenovic

Unatoč svim okolnostima koje su nas zatekle u 2020.godini, na ovogodišnji Star Film Fest prijavilo se čak 816 filmova. Koliko daleko se čuje dobar glas govori činjenica da je najviše prijava stiglo iz Španjolske, njih 236, iz Argentine 67, Francuske 63 i 53 iz Hrvatske. Prijave su stigle iz čak 67 zemalja čime se potvrdilo da je Star Film Festival globalni igrač koji privlači autore iz cijelog svijeta objedinjujući na jednom mjestu sukus višegodišnjeg napornog rada čitavog tima koji stvara ovaj festival.

„Ove godine unatoč neobičnim i zahtjevnim okolnostima napravit ćemo festival koji će organizacijski i sadržajno nadmašiti sve dosadašnje. Star Film Fest 2020. ponovno će zauzeti prostor u čarobnoj utvrdi Stari Grad kao i u Kazalištu 21. Filmske i fotografske radionice, glazba, popratni programi koji će se zbivati paralelno sa središnjim programom i ove će godine biti šlag na torti cijelog festivala. Star Film Fest 2020. predstavit će filmove u pet kategorija i to dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Dok će naš cilj ostati isti kao i do sada a to je pružiti priliku gledateljima i autorima da se upoznaju i podjele ideje, projekte te pronađu inspiraciju za nove projekte“, poručili su iz organizacijskog tima.

Sedmi Star Film Fest održat će se od 3. do 5. rujna 2020. godine na dvije gradske lokacije – u Starom gradu i Kazalištu 21.

najčitanije