Raznolik program Gradske galerije Striegl za ovogodišnje Kupske noći

mradenovic

251020211635205182.jpeg

Siščani će se na ovogodišnjem izdanju Kupskih noći moći prisjetiti starog placa. Gradska galerija Striegl u suradnji s Facebook grupom „SISAK kakav je bio nekada“ radi na pripremi izložbe fotografija nekadašnjeg sisačkog starog placa koji se nalazio na prostoru današnje Rimske ulice i Šetnice Slave Striegla.

„Ove smo se godine u manifestaciju uključili s ciljem da pokažemo da je Galerija zapravo galerija svih ljudi koji ovdje žive. Osim aktivnosti koje imamo u našem galerijskom prostoru na prvom katu Holandske kuće, nastojimo raznim projektima i programima aktivirati javni gradski prostor. U kontekstu Kupskih noći imat ćemo dva kustoska projekta. Jedan je suradnja s Facebook stranicom ‘Sisak kakav je bio nekada’ i tu nam je bio cilj pozvati građane  koji cijelo vrijeme šalju fotografije iz svojih privatnih arhiva, da ukažemo kako je taj plac nekada izgledao. Nakon što prikupimo svu građu i napravimo izbor, postavit ćemo izložbu na zelenoj površini u Rimskoj ulici. Osim izložba starih fotografija, na krošnjama drveća postavit ćemo instalaciju sisačke umjetnice Barbare Tomečak „Leteće sjenke“. Na prvom katu Holandske kuće postavit ćemo jednu Strieglovu izložbu akvarela, koji će objediniti temu grada na vodi. Uz to, imat ćemo i projekcije dokumentarnih filmova Gorana Devića ”Buffet Željezara”, ”Dvije peći za udarnika Josipa Trojka”, ”Na vodi”, otkriva ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber.

Svoje priloge i fotografije možete slati na mail Gradske galerije Striegl: info@galerija-striegl.hr ili ih poslati sa svojim kontaktom u inbox Facebook grupe SISAK kakav je bio nekada .

najčitanije