Razgovori o ljubavi i prijateljstvu u Dječjoj knjižnici

imp

261020211635209811.jpeg

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Dječji odjel sisačke knjižnice organizirali su edukativnu razgovaraonicu uz motivacijsku priču za učenike razredne nastave (I. razred) Osnovne škole 22. lipanj Sisak pod nazivom O ljubavi i zaljubljenosti. Učenici I. a i I. b razreda došli su u pratnji svojih učiteljica mr. Snježane Zuber i Katarine Bobetko.
Dr. sc. Daša Poredoš Lavor učenicima je pročitala priču Ljubavne muke našeg Luke, koja je u malim sudionicima potaknula mnoga razmišljanja i komentare vezane za zaljubljenost i ljubav, poštovanje oba partnera u vršnjačkom odnosu koji ukazuje na simpatiju i sviđanje, domišljatost u rješavanju problema ljubavne tematike, kreativnost u darivanju i sl.

valentinovo knjižnica 7 valentinovo knjižnica 6 valentinovo knjižnica 5
Nakon priče učenici su sudjelovali u maloj kreativnoj radionici koju je vodila Višnja Jendričko na način da su od crvenog kolaža izrezivali srca, u isto ukomponirali voćnu lizalicu i po potrebi napisali i ljubavnu poruka – ako su odlučili uradak darivati drugoj osobi – ili su ga jednostavno zadržali za sebe. Susret je bio vedar i veseo, s mnogo zajedništva, ljubavi i poštovanja – za što su učenici potaknuti da njeguju svaki dan u životu.

valentinovo knjižnica 4 valentinovo knjižnica 3 valentinovo knjižnica 2
Navedena aktivnost dio je projekta Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu koji je financiran sredstvima MDOMSP.

najčitanije