Rastemo zajedno 2021. – Izložba fotografija volonterskih programa

imp

Izlozba Event 2021

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva sve građanke i građane na Izložbu fotografija volonterskih programa provedenih tijekom 2021. na području Sisačko – moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.).
Izložba je postavljena u sisačkoj Gradskoj galeriji Streigl u izložbenom prostoru Holandske kuće (Rimska 10, 1. kat) od 8. prosinca 2021. do 7. siječnja 2022. godine, od utorka do subota u periodu 11 do 18 sati.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.
Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Ovogodišnja izložba je odraz katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nudi i nadu jer prikazuje aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.

Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

ALD Sisak ovom izložbom želi zahvaliti organizacijama i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena te potaknuti širenje volonterske mreže i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju otpornost naše zajednice.

Izložbu je postavila Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak. Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

najčitanije