Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

nn

Sljedeća godina donosi novo izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF, a njegovo 14. izdanje održat će se od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I ovaj put, festivalski tim međunarodnog festivala koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja, obilazit će mjesta Pounja i Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.

Novi vizual izrađuje svjetski poznati Marvelov crtač stripova, Dalibor Talajić, i bit će objavljen do kraja godine, a prijave filmova su već sad otvorene! Također, formiran je i međunarodni žiri koji će odlučiti koji su filmovi najbolji, pa će tako o dugometražnim filmovima odlučivati Jose Vieira Mendes (Portugal), Francesco N.M. Rasero (Italija), te Branko Ištvančić (Hrvatska). Žiri kratkometražnih filmova čine Spomenka Saraga (Hrvatska), Aiste Diržiute (Litva) i Barbara Rivera Parkers (Španjolska). Animirane filmove biraju Nata Rudman (Rusija), Sabri Pajaziti (Kosovo) i Corina Eredenta Moldovan-Florea (Rumunjska).

Svoje ekološke filmove za ovaj filmski festival autori mogu prijaviti ovdje.

14. SEFF održat će se u prostorijama udruge KAS u Sisku, dok će dnevno biciklima festivalski tim obilaziti Sisačko-moslavačku županiju. Osim projekcija filmova, u prostorijama udruge KAS održavat će se filmske radionice koje će voditi Branko Ištvančić, Dalibor Talajić i Daniel Pavlić.

Dodajmo za kraj da 14. izdanje festivala ponovno ima svog promotora u ulozi kuma, a ovogodišnji kum festivala je glumac Dušan Bućan.

66652245_1399036900248399_4743010561967521792_o

najčitanije