Radionice u sklopu Star Film Festa

imp

261020211635266887.jpeg

U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se filmska radionica i radionica snimanja iz zraka. Teorijski dio radionica će se održati u jutarnjem terminu, dok će primjena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.

O filmskoj radionici
Filmsku odnosno video radionicu Star Film Festa kao i svake godine vodi Teo Vukšan. Kroz druga dva dana festivala polaznici radionice će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta.

O radionici snimanja iz zraka
Radionicu o snimanju iz zraka, koja se po prvi put održava u sklopu Star Film Festa, vodi Tomislav Šebalj te bi s njim naučili nekoliko važnih stvari o bespilotnim letjelicama i snimanju. Neke od njih su: prezentacija sustava bespilotnog zrakoplova načini snimanja, zakonski propisi i uvijeti za upravljanje UAV-om i slično. Kao praktični dio, polaznici će vježbati letjeti i snimati predivne zračne kadrove Siska.

Prijave za radionice traju do 22. kolovoza, a prijaviti se možete klikom na http://www.sfilmfest.com/prijave-za-filmsku-radionicu-i-snimanja-iz-zraka/

najčitanije