Radionica robotike u Dječjem odjelu sisačke knjižnice

imp

261020211635266803.jpeg

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac u Sisku u suradnji s udrugom Institut za razvoj i inovativnost poziva mlade Sisčane željne novih znanja iz područja informatike i robotike da se što prije prijave za sudjelovanje u zanimljivoj radionici STEM automobili koja će se održati u četvrtak, 4. 8. 2016. u 12:00 sati u Dječjem odjelu (Kranjčevićeva 8). Prijave za radionicu primju se na broj telefona 044/521-985. Prijaviti se mogu djeca starija od 8 godina. Broj polaznika radionice je ograničen!
Udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira projekt Croatian Makers u pokretu. Cilj je projekta tijekom ljetnim mjeseci kroz besplatne radionice robotike širom Hrvatske zainteresirati djecu, mlade i njihove učitelje za uključivanje u Croatian Makers ligu.
Naime, projekt Croatian Makers u pokretu povezan je s ´većim´projektom pod nazivom Croatian Makers liga koji se provodi tokom cijele godine. Začetnik ovoga projekta, poduzetnik i investitor Nenad Bakić ističe kako je u njega već uključeno nekoliko knjižnica s područja Hrvatske te je donirano 1200 robota u preko 220 ustanova i škola. Navedenim je projektom osigurana oprema ustanovama, edukacije mentorima/učiteljima i učenicima te organizirana natjecanja robotike. Krajnji cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

STEM auto plakat v4

najčitanije