Radionica izrade nakita

sisakportal-hr

271020211635294817.jpeg

Gradski muzej Sisak organizira drugu po redu besplatnu edukativnu radionicu izrade nakita. Radionica je osmišljena u sklopu izložbenog projekta „Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak“ te će se na njoj u tehnici millefiori izrađivati broš od polimerske gline po uzoru na izložbeni primjerak iz 19. stoljeća. Naziv tehnike potječe od talijanskih riječi „mille“ (tisuću) i „fiori“ (cvijet), a tehnika je poznata još iz drevnih feničanskih, aleksandrijskih i rimskih vremena. Svoj vrhunac millefiori tehnika doživljava u 19. stoljeću u tvornicama stakla u Italiji, Francuskoj i Engleskoj kroz proizvodnju briljantnih valjčića s motivima cvijeća, poznatih venecijanskih „murina“. Tradicionalni motivi tehnike su cvjetne rozete, a danas se, dostupnošću i drugih materijala kao što je polimerska glina, stvaraju i moderni, apstraktni motivi.
Radionicu će voditi sisačka dizajnerica nakita, Nerina Sarkotić, a namijenjena je učenicima srednjih škola i starijim uzrastima.
Polaznici koji su sudjelovali u prvoj radionici također se mogu prijaviti, ali moraju ponijeti svoj materijal, odnosno potrebnu količinu polimerske gline za izradu broša.
Radio nica se održava u četvrtak 6. ožujka u Gradskom muzeju Sisak u Tomislavovoj ulici s početkom u 18,00 sati.
Broj polaznika je ograničen, stoga je sudjelovanje potrebno prethodno najaviti u muzeju osobno, na broj telefona 044/811-811, e-mailom na adresu marijan.bogatic@muzej-sisak.hr, ili na FB profilu Bogy Mar.

najčitanije