Provedite Noć muzeja u Gradskoj galeriji Striegl

nn

261020211635237193.jpeg

Kao i svake godine, već tradicionalnom obilježavanju Noći muzeja, pridružio se i grad Sisak. Ovogodišnja tema je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a ovom vam je prilikom Gradska galerija Striegl za sutra, 1.2., priredila posebno bogat i zanimljiv program.

Sve počinje u 17.30h live stream slušaonicom glazbenog programa na temu filmske glazbe u sklopu aktualne izložbe ”Sve o jednoj mladosti: filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda”. Program koji traje do 20.30h, osmišljen je u suradnji s online radiom KLFM iz Splita, a sudjeluju: Sunčica Fradelić (Kinoklub Split), Erik Lončar (filmski kritičar), Vlado Ercegović (Kinoteka Split), Kristina Tešija i Vjeran Stojanac kao urednik dijela programa na temu filmske glazbe.

U 18.00h počinje Radionica visokog tiska pod vodstvom This Town Needs Posters. Na radionici će polaznici imati priliku upoznati se s osnovnim principima izrade i korištenja tiskarske forme te s jednostavnim i svakodnevnim alatima koji se koriste prilikom tiska. Svaki od polaznika imat će priliku otisnuti niz tekstualnih znakova koji će se potom formatirati i uvezati u zajedničku publikaciju kojom se dokumentira radionica. Radionica završava u 19.00h.

Posljednji je na repertoaru, od 21.30h do 22.30h, Okrugli stol i razgovor u sklopu izložbe ”Sve o jednoj sisačkoj mladosti” na temu: ”Stvaralačka dimenzija grada i traganja za nekim drugim svijetom u Sisku 80-ih godina”. Moderatorice programa su Ljiljana Lekanić Kljaić i Alma Trauber, a govornici i sudionici okruglog stola su Bartol Biličić, Andrija Preloščan, Jasmin Novljaković, Jasminka Petek Krapljan i Ivica Kaurić.

Također, tijekom cijelog perioda, od 17.30h do 24.00h, moći ćete zaigrati online memory igricu sa Strieglovim radovima kojom vas Gradska galerija Striegl uvodi u obilježavanje 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku.

Dođite na noćno druženje, slušanje, igranje, gledanje i razgovor u Gradsku galeriju Striegl!
Ulaz je, kao i uvijek, slobodan i besplatan.

photo: Kreativni kolektiv Kombinat i Donat Rogić (Sisak kakav je bio nekada)

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6

najčitanije