Promocija romana "Krvavi jarak" Antonije Buljan-Filipović

imp

Krvavi Jarak 1

Ovaj tjedan, od 21. do 28. svibnja, održava se 8. Zrin festival.

 

Nakon otvorenja na Zrinu i koncerta u Glini, program festivala nastavlja se promocijom romana „Krvavi jarak“ Antonije Buljan – Filipović.

„Ovo je jedna od rijetkih priča, iz vremena pedesetogodišnje šutnje, o postojanim čuvarima hrvatske kulture i baštine. Dodirivan proplancima Zrinske gore i dahom bistrih potoka zavapio je Zrin prema nebu. Vrisak se čuje i s Udbine, podižući travke na Krbavskom polju i lomeći kamenje Velebita i Plješevice. Još jedna bezumna mržnja se nadvila nad vjerom i nadanjima ljudi ovog kraja: “Ubiti ljubav”, napisala je Buljan Filipović o svojem romanu koji sadržava povijesne, ljubavne i kriminalističke elemente.
Ovaj iskaz, sagledan očima autorice, kroz izmišljene likove, ali i mnoge dokumentirane događaje, mali je doprinos traženju istine.“, poručuju organizatori pozivajući na promociju.

 

Promocija će se održati u srijedu, 25. svibnja u dvorani Sv. Ivana Pavla II. u Velikom kaptolu Sisačke biskupije u 19.30 sati, a na promociji će gostovati autorica Antonija Buljan i predstavnici izdavača – Matice hrvatske ogranka Zadar. Glazbena gošća promocije biti će sopranistica Margareta Klobučar. Ulaz je slobodan.

 

 

Do kraja festivala ostala su još tri koncerta:
26. 5. – ČETVRTAK – 20 sati
Stari grad Ozalj
Ansambl Sklad

27. 5. – PETAK – 20 sati
Župna crkva sv. Franje Ksaverskog – Gornji Viduševac
Acoustic Project Strings

28. 5. – SUBOTA – 20 sati
Župna crkva sv. Antuna Padovanskog – Hrvatski Čuntić
Kalamos kvintet

najčitanije