Promocija novoga broja Alternatora

imp

Alternator

Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture dodijelit će u petak, 18.veljače, svoja godišnja priznanja te održati promociju novog broja Alternatora, međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost.

 

Priznanje za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika u 2021. godini bit će uručeno sisačkom kantautoru Danku Tomaniću.
Sisačka poetska putovnica ove godine ide u ruke pjesniku i književniku iz Lovrana Zvonimiru Grozdiću.

 

Novi broj Alternatora posvećen je prerano preminulim, zaslužnim sisačkim umjetnicima Damiru Kukuruzoviću i Marijanu Crtaliću. Realiziran je uz potporu Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.

 

O udruzi i časopisu:

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture aktivno djeluje od 2015. godine i do danas se isprofilirala kao vodeći književni nakladnik u Sisačko-moslavačkoj županiji s preko dvadeset izdanja knjiga u zadnje tri godine. Uz ostale aktivnosti poput filma, kazališta i primjerice humanitarnih biciklističkih akcija, kao perjanice se ističu ”Zalogaj poezije”, pjesničko-glazbene večeri koje se održavaju jednom mjesečno te međunarodni časopis Alternator pokrenut 2019. godine. Do sada su tiskana četiri prestižna broja časopisa, svaki na preko 150 stranica uz bogate poetske, prozne, likovne i fotografske priloge. Osim aktualnoga broja, čiju promociju najavljujemo ovom prilikom, u pripremi za tisak je i opsežan, dvojezični dvobroj Alternatora posvećen hrvatsko-ukrajinskoj književnoj suradnji na preko 500 stranica. Tisak tog broja pomogli su Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Društvo hrvatskih književnika, a promocija se očekuje na proljeće.

 

Dodjela godišnjih priznanja Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture udruge za proteklu 2021. godinu te promocija novoga broja Alternatora, međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost bit će u petak, 18. veljače 2022., u 19 sati u Noah baru Sisak, Zagrebačka ulica 49f, Supernova west.

 

najčitanije