Promocija kulture i baštine Sisačko-moslavačke županije u Nizozemskoj

Img 68ff1988a877a3fc38c89a27f9ea51b2 V 1

Festival Dani Hrvatske u Nizozemskoj ove će se godine održati u mjestu Bergschenhoek nedaleko Rotterdama. Ovogodišnji festival ima za cilj promociju kulture i baštine Sisačko-moslavačke županije na području Nizozemske.

 

Sudionici programa su Ženski vokalni sastav LIPE iz grada Siska i pijanist Robert Hudulin iz Petrinje te tenor Ben Vos iz Nizozemske, a glazbenom nastupu pridružit će se i djeca iz Hrvatske nastave u kraljevini Nizozemskoj. Nakon glazbenog dijela programa održat će se otvorenje izložbe skulptura “Kupski čamac” akademskog slikara Ivana Novaka iz Petrinje i plesna radionica za djecu polaznike Hrvatske nastave u kraljevini Nizozemskoj. Plesnu radionicu izvest će nizozemska umjetnica Ute Kaiser i učenice Škole suvremenog plesa Ana Maletić iz Zagreba.

 

Svečani koncert održat će se 24. rujna 2023. u 13:00 u nizozemskoj katoličkoj crkvi u mjestu Bergschenhoek, a dan ranije naši gosti iz Hrvatske održat će i manji koncert u nizozemskoj katoličkoj crkvi u Amsterdamu s početkom u 19:00.

 

Glavni organizator programa Dani Hrvatske u Nizozemskoj je udruga KroNland, a domaćin svečanog koncerta je Hrvatska katolička župa sv. Nikole Tavelića i sv. Antuna Padovanskoga u Nizozemskoj. Osim promocije kulture i baštine Sisačko-moslavačke županije, početkom iduće godine održat će se i “spin off” festivala Dani Hrvatske u Nizozemskoj, kada će se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom iz Amsterdama i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije promovirati i turistička ponuda Sisačko-moslavačke županije. Glavni partner u organiziranju cijelokupnog programa Dani Hrvatske u Nizozemskoj je Sisačko-moslavačka županija, a program će se realizirati uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića i sv. Antuna Padovanskoga u Nizozemskoj.

 

Izvor: kronland.hr (Sandra Drnić)

najčitanije