Promocija knjige „Potresne kronike“ Daniela Pavlića

Plakat Pk Voodoo

U srijedu, 29.prosinca u 2021. u cafe baru Voodoo održat će se promocija  knjige “Potresne kronike” autora Daniela Pavlića.  Kako se knjiga bavi dnevničkim zapisima vezanim za potres, a prate ih 96 fotografija koje vjerno dokumentaristički prate godinu dana nakon katastrofalnog potresa koji je zadesio našu regiju, promocija će se održati baš na godišnjicu ove prirodne katastrofe.

 

Iz predgovora Aleksandra Olujića izdvajamo:

 

Danielove „Potresne kronike“ neka su vrsta dnevnika u kojemu su kronološki poredani događaji počevši od jutra 28. prosinca 2020. i prvog potresa do 8. studenoga 2021. godine. Svjedočanstvo je to osobnog iskustva, osobnog doživljaja katastrofe koji seže šire od porušenih kuća, bolniji je od popucalih zidova, dublji od rupa što se otvaraju u zemlji i dopire dalje od kućnog praga svoje zgrade i svog grada. Potres je uzrokovao cijeli slijed događaja koji su utjecali i još uvijek utječu na sve aspekte života. Knjiga je stoga nabijena emocijama što izviru iz teksta i fotografija. Potonjih ima ukupno devedesetak i one same su materijal koji bi svojom poetikom i narativom dostajao za samostalnu izložbu, a ovdje u simbiozi s tekstom još dodatno podcrtavaju autorov emocionalni pristup ostavljajući utisak na čitatelja koji je nemoguće izbrisati.

 

„Potresne kronike“ su posveta ljudskosti što živi u stanovnicima najzabačenijih sela, volonterima iz svih dijelova Hrvatske, glumcima koji su se trudili unijeti malo svjetla u sumrak, novinarima koji su otvorili srca sudbinama postradalih i, da se poslužim kršćanskim izrazom, svim ljudima dobre volje koji su dali dio sebe kako bi pomogli.

 

Ulaz na promociju je slobodan.

najčitanije