„Projekt igračka“ u Holandskoj kući

imp

261020211635292615.jpeg

Holandska kuća u Rimskoj ulici 10 u Sisku, otvara ove subote vrata izložbi radova studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
Izložba nosi naziv „Projekt igračka“, a nastala je tijekom drugog semestra akadmeske godine 2012./2013., u okviru projektnog zadatka „Drvena igračka s mehanizmom“.
Naime drvene igračke su tradicijski hrvatski proizvod, i nalaze se na Listi zaštićenih dobara nematerijalne baštine Hrvatske, a od 2009. Godine umijeće izrade drvenih tradicijskih igračaka s područja hrvatskog Zagorja upisano je i kao nematerijalno dobro na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.
Inspirirani tom baštinom, studenti Dina Bartolić, Tin Burić, Stela Cvijanović, Petra Grubišić, Katarina Huljev, Dora Kasun, Iva Leustek, Sara Pavleković Preis, Grgo Petrov i Mladen Uovičić krenuli su u realizaciju „Projekta igračka“
Rezultati njihovog rada bit će prezentirani na izložbi čije je otvorenje u Holandskoj kući rezervirano za subotu 17.svibnja u 19 sati.

najčitanije