Programi Kulturnog centra braće Radić povodom Dana županije

ibb

251020211635198730.jpeg

Povodom Dana Sisačko-moslavačke županije i 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića Kulturni centar braće Radić tijekom vikenda najavljuje novu izložbu, treće izdanje Biciklijade ”Od Radića do Radića” te brojne sadržaje za djecu i odrasle.
Danas u 19 sati u Kulturnom centru braće Radić u Trebarjevu Desnom otvara se izložba ” Stjepan Radić – jučer, danas, sutra“, autora Ivice Valenta. Izložba donosi pregled života i rada Stjepana Radića te njegove neizbrisive uloge u hrvatskoj povijesti. Uz niz zanimljivih predmeta koji će se moći razgledati, ističu se bista Stjepana Radića prenesena iz Ureda predsjednika RH, posmrtna maska i metak kojim je Radić ranjen u Skupštini 1928. godine. Do sada ga nije bilo moguće javno razgledati, no u posebnoj vitrini izložbe naći će se zahvaljujući teologu i crkvenom povjesničaru prof. dr. sc. Juraju Kolariću. On je za potrebe izložbe ustupio metak Kulturnome centru braće Radić.

U organizaciji Kulturnog centra, u subotu 12. lipnja, održava se i Biciklijada ”Od Radića do Radića” koja starta u Petrinji u 10h kod Radićevog Spomenika, zaustavlja se u 11 sati u Sisku kod Crkve sv. Kvirina i u Desno Trebarjevo stiže u 13h. Sudionike biciklijade i posjetitelje Trebarjeva dočekat će tamburaši i gastro delicije, a za najmlađe pripremljen je i poseban program: edukativna i zabavna ”Potraga za blagom”.

najčitanije