Prigodna uskršnja izložba rukotvorina u Odjelu Caprag

imp

261020211635235191.jpeg

Odjel Caprag sisačke knjižnice domaćin je prigodne uskršnje izložbe rukotvorina „Suvenir Sirena“ iz zbirke rukotvorina obiteljskog obrta Pavičić iz Siska.
Željko Pavičić rođen je u Sisku 1964. godine. Školovao se u Sisku i Karlovcu. Iako šumar po struci, zbog nedostatka posla prešao je u kreativne vode od 1989. godine. Njegovo stvaralaštvo kao domaća radinost pretvara se 1996. godine u obrt „Quirin S“ kojim se bavi zbog egzistencije i uglavnom proizvodi suvenire te ponešto ukrasnu i umjetničku keramiku. Primio je razne nagrade i priznanja: priznanje za suvenire izložene u talijanskom muzeju, 3. mjesto za umjetnički suvenir na Kvarner expo-u te Nagradu za inovantivni suvenir grada Siska.
Tijekom niza godina izradio je veliki broj različitih predmeta i suvenira koje kupci na kontinentu i obali, od Istre do Dubrovnika, kvalificiraju kao najbolje u Hrvatskoj, a sa sisačkih su priredbi velikom broju sugrađana poznati kip sv. Kvirina, križ ljubavi, magneti grada, sisački čamci, lutke u narodnim nošnjama, sisačke razglednice, anđeli, nakit.
Prigodnu izložbu rukotvorina obiteljskog obrta Pavičić Suvenir Sirena možete pogledati do 30. travnja u Ogranku Caprag sisačke knjižnice.

Letak_Pavicic-page-002-768x541

najčitanije