Prezentacija “Industrijska baština Ivanić-Grada” u Gradskom muzeju Sisak

nn

261020211635230373.jpeg

U sklopu 7. Dana industrijske baštine grada Siska, sutra će se Siščanima predstaviti “Industrijska baština Ivanić-Grada” i to kroz prezentaciju koja će se održati u Gradskom muzeju Sisak. Industrija Ivanić-Grada vezana je većinom uz naftnu i plinsku industriju, no Ana Gašparović iz udruge Prijatelji baštine – Amici hereditatis iz Ivanić-Grada, pokazat će nam da ima i cijeli niz drugih interesantnih stvari.

Istraživanje industrijskog naslijeđa Ivanić-Grada od iznimnog je značaja za lokalnu zajednicu jer se prvi put želi sustavno istražiti razvoj industrije na ovom području od kraja 19. stoljeća te kroz cijelo 20. stoljeće. Projekt je podijeljen u nekoliko projektnih faza. Prva faza projekta je organizacija Međunarodne volonterske radionice u rujnu 2019. godine u suradnji s CultureHub Croatia i European Heritage Volunteeers, tijekom koje će se provesti osnovno mapiranje i dokumentiranje industrijske baštine na području Ivanić-Grada. Ova radionica pružit će sustavan pregled razvoja industrije i kroz dijeljenje priča (storytelling) pridonijeti podizanju svijesti lokalne zajednice o važnosti očuvanja industrijske baštine. Rezultati radionice bit će temelj budućeg rada na ovom projektu te će se prezentirati na ovom predavanju.

Udruga Prijatelji baštine – Amici hereditatis iz Ivanić-Grada ovaj projekt provodi u razdoblju 2019. – 2020. godine, a prezentacija počinje sutra u 11h.

najčitanije