Preminuo Damir Kukuruzović!

imp

Jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, Siščanin Damir Kukuruzović, preminuo je danas u 45. godini života nakon višetjedne borbe s koronavirusom.

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu.

damir kukuruzović

U Sisku je vodio Siscia Jazz Club, a osnivač je i međunarodnog Siscia Open Jazz & Blues Festivala koji je Sisak stavio na svjetsku glazbenu kartu jazz i blues koncerata.
Tijekom ljetnih mjeseci svake godine Siščani i njihovi gosti, imali su priliku uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici. Nije jednostavno nabrojati sve glazbenike koji su dali svoj doprinos festivalu proteklih godina. Surađivao je Damir s najvećim glazbenim virtuozima današnjice Stochelom Rosenbergom, Paulusom Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom,Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim.

Godine 2011. dodijeljena mu je nagrada za najistaknutijeg akustičnog jazz gitarista Hrvatske, a 2013. dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

najčitanije