Premijera predstave Baletnog i Plesnog studija “Kositreni vojnik”

imp

Bajka Postojani kositreni vojnik H.C.Andersena bila je inspiracija Jasminki Petek Krapljan da na sisačke kazališne daske postavi predstavu Kositreni vojnik koju izvode članovi Plesnog i Baletnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine.
„U originalu ta bajka nema sretan završetak, već glavni junaci dožive tragičnu smrt. U našoj adaptaciji to je priča o ljubavi između vojnika te lijepe balerine izrađene od papira. Vojnik nakon što ga vjetar baci na ulicu u svom proputovanju upoznaje mnogobrojne likove, ali na kraju pored svih iskušenja uspijeva doći do svoje voljene balerine Nadamo se da ćete uživati u ovoj plesnoj predstavi u kojoj najveću vrijednost imaju ljubav i nada, te igra i mašta. U predstavi sudjeluje stotinjak plesača od predškolskog do studentskog uzrasta.“ – kaže Jasminka Petek Krapljan koja potpisuje režiju i koreografiju.
Premijera predstave Baletnog i Plesnog studija Doma kulture KKV Sisak “Kositreni vojnik” održat će se u ponedjeljak, 11.prosinca u 20 sati u Domu kulture Sisak. Ulaz je slobodan.

kositreni vojnik

Režija i koreografija: Jasminka Petek Krapljan
Tehničar tona: Ivan Mihić
Tehničar svjetla: Aleksandar Franjić,
Izbor glazbe, kostima i scenografije: Jasminka Petek Krapljan
Izrada kostima: Đurđica Huml , Antonija Lukinić
Rekviziter: Boris Lemaić
Asistentice: Ana Kordić, Aletea Rogulja Mart
Plakat: Lorena Podić
Organizator programa za djecu i mlade: Tanja Tole Majstorović

najčitanije