Premijera „Olge i Line“ za kraj Prologa

st

261020211635250139.jpeg

Od 9. listopada Festival regionalnih kazališta Prolog na sisačke je daske donio 9 predstava. Sisačka publika svojim je dolaskom u velikom broju pokazala da itekako zna cijeniti dobre komade.
Ona posljednja bit će odigrana u petak, 17. studenog, i po koječemu je posebna.
„Olga i Lina“ nova je predstava Gradskog kazališta Sisak koja će premijerno biti izvedena upravo na zatvaranju ovogodišnjeg Prologa. Radi se o obiteljskoj drami prema tekstu Pavla Pavličića a glavne junakinje su dvije sestre, glumice, rastrgane svim onim što ih čini sličnima, a opet različitima, rastrgane obiteljskim naslijeđem, odnosima i žaljenjem za proteklim vremenima, za roditeljima i propuštenim prilikama.
‘Potrudili smo se okrenuti domaćem dramskom tekstu recentnog autora. Pavao Pavličić je veliko ime koje cijeli svoj vijek proveo stvarajući dobru literaturu. Upravo te dobre literature su se, na moju sreću, sjetile dvije ponajbolje mlade hrvatske glumice koje će ga učiniti još većim i boljim’, rekao je to redatelj predstave Silvije Vadla, odajući tako počast Antoniji Šašo i Paoli Slavici, mladim glumicama od kojih je i potekla ideja za postavljanje predstave prema ovom rijetkom tekstu pisanom za dvije ženske uloge.
Tekst je adaptirala Kristina Kegljen, predstavu će pratiti i originalana glazba koju je napisao Branko Kužnar, a za ostalo se također brinu naši domaći kazalištarci – Danijela Gotal Grgurač riješila je scenografiju i kostime, Boris Lemaić rekvizite.
Premijera predstave „Olga i Lina“ na rasporedu je, dakle, u petak, 17. studenog, na samom završetku Prologa.
Ulaznice koštaju 30 kn, dok će studenti, umirovljenici i učenici morati izdvojiti 20 kn. Možete ih kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije početka projekcije / programa.

najčitanije