Predstavljeno dvanaesto izdanje Godišnjaka Gradskog muzeja Sisak

st

261020211635244586.jpeg

Godišnjak Gradskog muzeja Sisak sadržajno je vezan za znanstvene, stručne i pregledne tekstove stručnih djelatnika Muzeja, predstavlja rezultate njihova rada i istraživanja u obradi arheološke, povijesne, povijesno-umjetničke i etnološke građe. Osim stručnih djelatnika Muzeja, Godišnjak objavljuje i stručne i znanstvene radove vanjskih suradnika koji obrađuju povijesnu i kulturno-umjetničku baštinu Siska i okolice.
‘Mi smo jedan od rijetkih muzeja koji objavljuju svoje godišnjake, ali želimo prezentirati rad vezan uz naše područje. Jako nam je važan ovakav oblik komunikacije sa stručnom i znanstvenom javnošću’, rekao je ravnatelj Vlatko Čakširan.
Uz sve blagodati digitalnog doba, Godišnjak je, nastavlja Čakširan, opipljivo znanje na jednom mjestu na koje se mogu pozivati stručnjaci koji se bave temama s područja Siska, ali i autentični uradak kao prigodan poklon.
Dostupan je u Gradskom muzeju Sisak te u još nekim stručnim institucijama kao što je Muzejski dokumentacijski centar i Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci.

najčitanije