Predstavljen zbornik autora ''Književni kompas Sisačko-moslavačke županije''

imp

Književni Kompaas 4

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije nazočio predstavljanju zbornika autora „Književni kompas Sisačko-moslavačke županije“, čije je izdavanje omogućila Sisačko-moslavačka županija.

 

Riječ je o zbirci koja obuhvaća čak 65 autora, pjesnika i prozaika koji su rođenjem ili adresom stanovanja vezani uz Sisačko-moslavačku županiju, a osobno su tijekom prve četiri godine održavanja istoimenog projekta nastupili barem na jednoj tribini.

 

Književni Kompaas 1

 

Ova tribina, projekt županijskog ogranka Društva hrvatskih književnika, koji uspješno provodi predsjednik Ogranka, Siniša Matasović, dovodi književnike u mjesta Sisačko-moslavačke županije, dajući istovremeno prostor autorima koji nisu nigdje objavljivali svoja djela da istupe pred javnost i pokažu svoju kreativnost.

 

 

Književni Kompaas 2

 

Župan Celjak je s velikom dozom simpatije proveo vrijeme s književnicima, koji su redom čitali svoje pjesme ili prozu zastupljene u zborniku. U uvodnom je pozdravu predočio ukratko jedan dio onoga što Sisačko-moslavačka županija u ovim vremenima obnove upravo u Sisku gradi i priprema za izravnu pomoć razvoju kulture i olakšavanju djelovanja umjetnika. Spomenuo je gradnju prve gradske koncertne dvorane, novih galerijskih prostora, stvaranju uvjeta za djelovanje udruga u kulturi, izgradnjom zgrade u kojoj će se za umjetnike naći uredskog prostora, ali i smještaj za gostujuće umjetnike. I sve su to projekti koji su u realizaciji, rekao je Celjak, dobar dio će biti dovršen u najskorije vrijeme.

 

Književni Kompaas 3

 

Sisačko predstavljanje zbornika vodio je Siniša Matasović, urednik izdanja i predsjednik Ogranka DHK SMŽ, a nastupilo je dvadesetak autora.

najčitanije