Predstavljanje knjige „Sinirlari, grenzen, granice“ Vesne Rogulje Mart

imp

261020211635240031.jpeg

U Središnjoj knjižnici nacionalne manjine Bošnjaka u Odjelu Caprag sisačke knjižnice održat će se predstavljanje knjige „Sinirlari, grenzen, granice“ Vesne Rogulje Mart.

Vesna Rogulja Mart rođena je u Sisku 1966. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studij kroatistike i južnoslavenskih filologija. Predaje na sisačkoj Gimnaziji. Organizatorica je književnih večeri i humanitarnih akcija. Objavila je niz članaka, prikaza, kritika i putopisa vezanih uz književnost, ples i planinarenje. S obitelji živi na rubu grada; priča, piše, pleše i planinari.

Kao što sam naziv govori, Granice spadaju pod lirsku prozu zatvorenosti, ograničenja, svega onoga što je unutar i izvan granica, što je prolazno i što nas oblikuje. U potrazi za sjećanjem autorica kroz muški lik progovara o obiteljskoj tragediji u ratu u Hrvatskoj Kostajnici te posljedicama koje su nastupile, prazninama koje su nastale i ožiljcima koji su ostali.
Predstavljanje knjige u Središnjoj knjižnici nacionalne manjine Bošnjaka održat će se u srijedu, 31.listopada, s početkom u 18 sati.

najčitanije