Predstava kojoj nije potrebno kazalište dolazi u Sisak

st

261020211635273842.jpeg

Nakon premijere u Zagrebu, zanimljiva i neobična predstava „Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE.“ igrat će i u Sisku. Radi se o kazališnom događaju ispunjenom glumom, plesom i pjevanjem u kojem se susreću izvođačice i publika, dijele trenutke u kojima se zatiču a koji su obilježeni prošlošću i intenzivnim osjećanjima u sadašnjosti, prihvaćaju sjećanja koja im naviru i raspliću niti koje nas sputavaju. Predstava je ispunjena različitim senzacijama, a publika zajedno s izvođačicama prolazi kroz proces doživljavanja.

Predstava se bavi pogledima u ono što nas je dovelo do prostora i vremena u kojem smo se zatekli, promatra događaje miješajući razine prošlosti i sadašnjosti, hoda po nitima kriznog i tjeskobnog osjećanja života, ne tražeći rješenja niti uzroke, već posvećujući se procesu susretanja s onim za što smo osobno i kolektivno odgovorni a dio je nas, naših obitelji i naših bliskih prijateljstava.
Riječ je o nastavku četverogodišnjeg umjetničkog istraživanja Marine Petković Liker započetog pod nazivom „Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Pokušaji.“. Istraživanje se provodi u umjetničkim kolektivima s umjetnicama različitih profila, a fokus je stavljen na uspostavljanje specifične kazališne komunikacije i suodnosa s publikom. U ovoj predstavi Silvia Marchig, Urša Raukar, Ana-Maria Bogdanović i Anja Đurinović istovremeno su mnoga lica koja uspostavljaju međusobne odnose, ali i jedno zajedničko lice koje se ne može razumjeti kroz klasičnu priču, već kroz različite nivoe promatranja, osjećanja i suosjećanja.

Izvedbe ove predstave možete pogledati 06. i 13.prosinca u 14:45h, u napuštenom stanu na adresi Silvija Strahimira Kranjčevića 9. Zainteresirani se mogu se javiti na e-mail: cetveroruka@gmail.com ili broj telefona 0958229559.

Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba te Grada Siska.

najčitanije