Poziv mladim umjetnicima – Pop-up galerija: Život s industrijskom baštinom

imp

261020211635230872.jpeg

Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Gradski muzej Sisak i Gradska galerija Striegl u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom „Vlado Gotovac“ Sisak, objavili su javni poziv mladim umjetnicima kojim ih pozivaju da se prijave i predaju svoje umjetničko djelo inspirirano industrijskom baštinom Siska, konkretnije Parkom skulptura Sisak u kontekstu naselja Caprag.
Odabrani kandidati imati će priliku prikazati/izvesti svoje umjetničke radove i koncepte tijekom „Pop-up galerije: Život s industrijskom baštinom“, organizirane u okviru projekta „CLINK – Kulturno nasljeđe kao poveznica različitosti Europe“, uz potporu EU programa „Europa za građane“ i u okviru 7. Dana industrijske baštine grada Siska.
„Pop-up galerije“ zamišljene su kao neformalni javni umjetnički prikaz koji poznate javne prostore prikazuje u drugom svjetlu, pridonoseći tako novom urbanom identitetu grada. Pop-up galerije potiču gledatelja na interakciju s umjetničkim djelima te ih nastoje navesti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima.
Aktivnosti u sklopu Pop-up galerija” bit će organizirane u razdoblju od srpnja do rujna 2019. godine unutar 9 zajednica u 6 zemalja EU i zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Sisak (Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Vlora (Albanija).
Pop-up galerija u Sisku, održati će se 27. rujna 2019. godine u okviru 7. Dana industrijske baštine grada Siska.
Natječaj je otvoren širokom krugu pojedinaca, umjetnika, skupina umjetnika i umjetničkih kolektiva u dobi od 15 do 30 godina koji žive u Republici Hrvatskoj.
Poziv je otvoren do 15.rujna, a detalji oko ovog poziva i sama prijavnica vas čekaju ovdje.

najčitanije