Posebna nagrada za pjevače iz Bobovca na državnoj smotri vokalnih sastava

ibb

261020211635249836.jpeg

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Bjelovaru je održan 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena vokalnom stvaralaštvu. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja u dosadašnjih 69 godina kontinuiranog rada čuva i promiče tradicijsku nacionalnu kulturu u svim njezinim oblicima te potiče amatersko stvaralaštvo različitih profila.

14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava okupio je više od 300 pjevača, članova ukupno 22 mala vokalna sastava, koji su svoj nastup u bogatom programu Susreta morali izboriti na županijskim smotrama održanim u 11 hrvatskih županija tijekom godine.
Zbog bogatstva i raznolikosti programa malih vokalnih sastava, ovogodišnji je program bio održan u dva dijela.
Prvi dio susreta bio je posvećen IZVORNOJ PUČKOJ GLAZBI, a u njemu je sudjelovalo ukupno 11 sastava iz Garešnice, Bobovca, Karlovca, Biškupaca, Velike Gorice, Gornjeg Kraljevca, Pleternice, Križevaca, Siska, Glogovca, Novog Grada. U drugom dijelu programa predstavilo se još 11 sastava iz Zagreba, Ivanca, Kastva, Srečinca, Garešnice, Siska, Jelenja, Karlovca, Čakovca i Velike Gorice s repertoarom KLASIČNE GLAZBE, SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA te FOLKLORNE GLAZBE.

Susret su pratili i ocjenjivali članovi stručnog povjerenstva u sastavu Josip Jerković, Tomislav Habulin i Duško Topić koji su odlučili o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa.

U KATEGORIJI IZVORNE PUČKE GLAZBE Nagradu je osvojila Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena“, Gornji Kraljevec (voditeljica: Julijana Kočila), dok je u istoj kategoriji dodijeljena i Posebna nagrada za osobitu izvedbu izvorne pučke glazbene baštine Ženskoj pjevačkoj skupini KUD-a „Seljačka sloga“, Bobovac (voditelj: Renato Klarić).

Nagrada za najuspješniju izvedbu u KATEGORIJI KLASIČNE GLAZBE dodijeljena je Vokalnom ansamblu „Sakcinski“ iz Ivanca (dirigentica: Nada Peček), dok su u KATEGORIJI SUVREMENOG VIŠEGLASJA nagradu osvojili članovi Ženska klapa „Kastav“, Kastav (voditelj: Saša Matovina). U kategoriji folklornih malih vokalnih sastava za najuspješniji sastav proglašen je Vokalno-instrumentalni sastav „Jane“, Velika Gorica, Voditeljica: Ana Jaklinović, koji će zajedno s Ženskom klapom „Kastav“ predstavljati male vokalne sastave i na Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma RH 2018.

najčitanije