Počinje SPPIKAPP

ibb

271020211635293739.jpeg

SPPIKAPP (Sisački pjesnici i pisci kazuju poeziju i prozu), festival je sisačke književnosti u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, otvara se u srijedu, 2. travnja, u Dječjem odjelu Knjižnice. Tog se dana, ujedno, obilježava i Međunarodni dan dječje knjige.

Festival je zamišljen s ciljem predstavljanja afirmiranih, ali i neafirmiranih sisačkih pjesnika i pisaca, koji svoj rad do sada još nisu imali priliku javno prezentirati.
U skladu sa zvučnim ostvarenjem kratice SPPIKAPP, Knjižnica je za ovogodišnji festival izabrala autore dječjih knjiga, čiji se status na književnoj sceni čini zanemarenim te potpuno neafirmirane autore, koji se zbog nepovoljnog stanja u izdavaštvu nemaju priliku potvrditi kao umjetnici riječi.

Otvorenje Festivala bit će u znaku susreta sa članovima Društva književnika za djecu i mlade, Renatom Holcer i Ratkom Bjelčićem.
Renata Holcer, koja će svoj rad predstaviti u 11 sati, umirovljena je knjižničarka i autorica knjige za djecu ” Jako dugačke priče o tri hrabre žabice i čarobnom kamenu spasa, a i o zmaju također”, kojom se upisala u članstvo Kluba prvih pisaca. Na otvorenju SPPIKAPPA publici će se predstaviti novim rukopisom.
Ratko Bjelčić, koji je na književnoj sceni prisutan već tridesetak godina kao autor brojnih naslova za sve generacije, na SPPIKAPPU će predstaviti dio svog opusa, ali i najaviti novi roman čiji se izlazak očekuje u prosincu ove godine. Druženje s Ratkom Bjelčićem počinje u 13 sati.

Festival sisačke književnosti odvijat će se tijekom travnja u sva tri odjela sisačke knjižnice, a program zatvaranja održat će se u sklopu Noći knjige, 23. travnja.

najčitanije