Počinje 61. revija filmskog stvaralaštva djece, Siščani napravili dokumentarac o Željku Vrđuki

Zac

U Zagrebu se danas otvara 61. revija filmskog stvaralaštva djece. Riječ je o najvećoj i najstarijoj dječjoj filmskoj manifestaciji u Hrvatskoj, a ove se godine održava istovremeno sa Smotrom hrvatskog školskog filma. Za program ovogodišnje Revije namijenjene najmlađim filmskim autorima prijavljeno je rekordnih 322 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju su odabrana 73 filma u 6 kategorija od kojih je 21 animiranih, 12 dokumentarnih, 11 igranih, 9 radioničkih i 13 filmova slobodnog stila te 7 TV reportaža.

 

Svoje mjesto na reviji izborili su i članovi Kino kluba Sisak sa filmom „Dobri duh Siska“. Film prati lokalnog sisačkog postolara, Željka Vrđuku koji već dugi niz godina svojom jedinstvenom radnom filozofijom privlači pozornost javnosti. Kroz dokumentarni film priča o odrastanju i školovanju u zanatu postolara, a dijeli i neke zgode koje je doživio kod svojih mentora.

 

Film je nastao u sklopu projekta Planet film za osnovnoškolske polaznike koji je ujedno financiran od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. Publika će dokumentarni film „Dobri duh Siska“ imati priliku pogledati u sklopu 3. projekcije, u petak, 6. listopada.

 

Ovogodišnja revija može se pratiti i online.

 

foto: Kino klub Sisak

najčitanije