Početak srpnja rezerviran za Dane jazza Damira Kukuruzovića

imp

Dani Jazza Plakat

Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine proslaviti svoju punoljetnost. Od 2021.godine festival se odvija pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj 2020. godine.

 

Dani jazza plakat

 

Osim što se na taj način nastavlja tradicionalna glazbena manifestacija, čuva se i sjećanje na gitarističkog jazz virtuoza, dobitnika najviših nagrada za jazz glazbenike, te Nagrade grada Siska za životno djelo.

 

dani jazza 2

 

I ove će godine festival obuhvatiti vrhunske glazbenike koji će od 2. do 9. srpnja nastupati u atriju Gradskog muzeja u Sisku, najavili su Festival na nedavno održanoj konferenciji za medije Marijana Barišić, Davor Hrvoj, Branko Bogunović Pif, Goran Grgurač i Damir Butković.

 

Osim o programu, bilo je riječi o značaju Damira Kukuruzovića i Siscia Jazz Cluba te o njegovom današnjem utjecaju u mnogim sferama života. Između ostalog, rečeno je kako su Damir i njegov Jazz klub u Sisku predstavljali instituciju koja je odgojila brojne mlade glazbenike, te poklonike jazza i bluesa.

 

dani jazza 1

 

Festival će otvoriti Kukuruzovićev dugogodišnji prijatelj i suradnik, Miro Ungar, uz Oridano Gypsy Jazz Band. Nakon njih, nastupit će Aleksandar Tomić Quartet, Ivan Colarić i Ante Reljić trio, Leon Brenko Quartet, Black Coffee, Brown Sugar, Branimir Bogunović & Hana Blažević te Denis Razumović Razz Quintet. Festival će zatvoriti velikan nizozemske i svjetske jazz scene Paulus Schäfer uz Damirov Django Group te Luciana Veniera i Lađarice.

 

Program Dana jazza Damira Kukuruzovica

 

Na otvorenju i zatvaranju festivala bit će prikazan i dokumentarni film o Damiru Kukuruzoviću i festivalu.

 

 

 

 

Program:

2.7.2023. / Miro Ungar & Oridano Gypsy Jazz Band

3.7.2023. / Aleksandar Tomić Quartet

4.7.2023. / Ivan Colarić & Ante Reljić trio

5.7.2023. / Leon Brenko Quartet

6.7.2023. / Black Coffee

7.7.2023. / Brown Sugar

8.7.2023. / Branko Bogunović & Hana Blažević
Denis Razumović Razz Quintet

9.7.2023. / Paulus Schäfer & Damirov Django Group s prijateljima (Luciano Venier i Lađarice)

 

 

Svi koncerti počinju u 21 sat u atriju Gradskog muzeja, a u slučaju lošeg vremena koncerti se sele u Rafinerijski dom.

najčitanije