Počela obnova tri crkve - Sisak, Sela i Žažina

imp

Obnova Katedrale 3

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak, 27. siječnja gradilište i početak radova na tri najteže oštećene crkve u potresu: katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku, sv. Marije Magdalene u Selima i sv. Nikole i Vida u Žažini.

 

Blagoslovu su uz predstavnike izvođača radova nazočili i domaći župnici Marko Karača, Dragutin Papić i Ilija Piličić te zainteresirani vjernici koji nisu krili radost što se nakon dugog iščekivanja konačno krenulo u obnovu.

 

Osim za ove tri, u srijedu 25. siječnja potpisani su ugovori s izvođačima radova za obnovu još šest crkvi stradalih u potresu koje se financiraju sredstvima iz Fonda solidarnosti EU putem Ministarstva kulture i medija RH.

 

Nakon propisanog postupka za konstrukcijsku obnovu katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku i kapelu sv. Ivana i Pavla u Gori izabrana je tvrtka GME d.o.o. iz Sunje, za crkvu sv. Marije Magdalene u Selima, Uznesenja BDM u Gori, sv. Antuna Padovanskog u Bučici i Uznesenja BDM u Pokupskom izvođač je tvrtka Spegra d.o.o. iz Splita, a radove na crkvi sv. Nikole i Vida u Žažini, sv. Martina u Pisarovinskoj Jamnici i Majke Božje Snježne u Dubrancu izvoditi će Tehnika d.d. iz Zagreba.

 

 

Foto – Sisačka biskupija

Foto: Sisačka biskupija

najčitanije