Plovidba rijekom Kupom kroz vrijeme

pm

261020211635283184.jpeg

Nakon prošlotjednog predavanja „Rimske olovne tesere iz Siska“, koje je okupilo pedesetak znatiželjnika i zaljubljenika u povijest, u četvrtak, 12. veljače Muzej nastavlja s predavanjem pod nazivom “Plovidba rijekom Kupom kroz vrijeme“ Krune Zubčića iz Hrvatskog restauratorskog zavoda.
“Rijeke kroz čitavu povijest predstavljaju vrlo važne komunikacijske pravce u transportu ljudi i dobara, a značaj riječnog prometa može se pratiti od antike sve do današnjih dana. Arheološki potencijal rijeke Kupe prvi je put uočen prilikom opsežnih jaružanja riječnog korita početkom 20. stoljeća, da bi se u sljedećim desetljećima važnost riječne komunikacije dokazala nizom novih nalaza. Ovom prilikom, predavač će predstaviti dosadašnje spoznaje o riječnom prometu na području grada Siska, s naglaskom na podatke iz podvodnih arheoloških istraživanja.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Sisak je grad bogate povijesne i arheološke baštine, a njegov budući razvoj potrebno je promišljati i kontekstu arheološkog značaja koji je svojom iznimnošću nametnuo grad kao važno mjesto hrvatske arheologije“, rekao je ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan.
Predavanje će se održati u četvrtak, 12.veljače u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, s početkom u 19 sati.

najčitanije