Plesne, likovne i robotičke radionice u Topolovcu

mradenovic

261020211635231165.jpeg

‘Mali topolovački sajam’ ove će se godine održati 24.kolovoza u poslijepodnevnim satima na prostoru pomoćnog igrališta NK TŠK u Topolovcu, u organizaciji udruge ZaTo.

„Od 16 h krenut će okupljanje izlagača, a službeni program počet će u 17:00 h. Sve će se odvijati na pomoćnom igralištu NK TŠK-1932. Istovremeno, u 16 h krenut će Mala obiteljska biciklijada koju organiziramo u suradnji s BK Roda. Start je ispred Malog kaptola, kotizacija iznosi 20 kn, prijave su otvorene od 15:30 h i djeca do 14 godina ne plaćaju kotizaciju. Ove godine na Sajmu će izložiti 20-ak izlagača: obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, udruge, učeničke zadruge, braniteljske zadruge i kućne radinosti. Bogat poslijepodnevni kulturno-zabavni program počet će u 17 h, a završiti u 20:00“, rekla je predsjednica udruge Iva Špoljarić.

Osim predstavljanjaproizvoda  lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, zadruga i udruga, organizatori su pripremili bogat popratni program. Projekt ‘Moj Topolovac’ uvodi nas u sajam. Cilj mu je aktivnostima zaokupiti djecu, ali i ostale dobne skupine, naglasila je voditeljica Projekta i članica udruge ZaTo Irena Balen-Gorišek: „Prošle godine smo imali šest radionica i vrlo bogat literarni natječaj. Ove godine imamo jednu radionicu i također literarni natječaj koji je još uvijek u tijeku. Ove godine je nešto slabiji odaziv, jer smo ga odlučili provesti sami da vidimo koliko će se djece aktivirati. Fotografsku radionicu vodi naša profesorica s Učiteljskog fakulteta Svetlana Novaković. Vrlo je uspješna izložba i veliki interes pa ćete moći vidjeti na Malom topolovačkom sajmu gdje će fotografije biti prezentirane.“

Projekt nastavlja uz zanimljive plesne, likovne i robotičke radionice.  U srijedu 21.kolovoza od 18:00 sati u prostoru društvenog doma u Topolovcu održat će se plesne radionice.

„Pripremili smo jednu breakdance/hip hopradionicu koju vodi Igor Šalković iz breakdance sekcije PK Top  Step, tako da roditelji mogu dovesti djecu. Večeras je i plesna večer koju će voditi  Katarina Stojaković Veličević, a na nju pozivamo sve dobne skupine. Napravit ćemo malu radionicu standardnih plesova“, poziva Balen – Gorišek te dodaje „Sljedeća vrlo zanimljiva je robotička radionica, gdje smo ostvarili suradnju s Hrvatskim robotičkim savezom. Tajnik Saveza Željko Krnjajić vodit će radionicu u petak. Još uvijek je tu likovna radionica koju će voditi učiteljica naše škole Tanja Peronja-Begić. Radionica će biti u četvrtak i u petak u standardnim terminima prema rasporedu koji je i na našoj facebook stranici.“

najčitanije