Pervanova predstava "Na komadiću Europe" stiže u Sisak

nn

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, dolazi u Sisak sa svojom stand up predstavom ‘Na komadiću Europe’.

Omiljene teme su mu Slovenci i žene, no ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”. Na nišanu je HDZ, ali i SDP, a komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda ali i komentira razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”. Naravno, ne ostaje dužan ni muškarcima: “Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena”, komentira u svom zajedljivom stilu.
Njegova satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kad se spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

Predstava će se održati u utorak, 12.02. s početkom u 20.00, u dvorani Doma INA Rafinerije.

Prodaja ulaznica: Fast food PINKI i prodajna mjesta www.eventim.hr,, PETROL, kiosci TISAK, krojački salon ROMINA.

najčitanije