Pepeljuga u subotu, Nevidljivi gradovi u utorak

ibb

271020211635293225.jpeg

Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa 29. travnja, u 19h u Kristalnoj kocki vedrine Plesni studio Doma kulture Sisak izvest će predstavu „Nevidljivi gradovi“, koja je svoju premijeru imala 2010.godine i jedna je od najizvođenijh predstava studija.

Jasminka Petek Krapljan, voditeljica Plesnog studija, napominje da studio ove godine obilježava 35 godina postojanja: “Kroz ovaj studio prošlo je na tisuće plesača. Veselimo se što toliki dugi niz godina dobivamo nagrade za režiju i koreografiju za predstave koje se igraju po pet, šest godina.“

Pepeljuga - Clanak

A osim jubilarne obljetnice Plesnog studija, ove godine jubilej slavi i “Pepeljuga” – jedna od njegovih najpopularnijih predstava. Pepeljuga je na repertoaru u subotu, 26. travnja u 11 sati u Domu kulture. Kroz ovu bajkovitu predstavu, uz cijenu ulaznice 10 kuna, prošle su brojne generacije plesača, a subotu će ju izvesti nova postava, koja broji čak 80 novih članova. “Pepeljuga” je gostovala na mnogobrojnim dječjim festivalima u Belgiji, Švicarskoj i Indiji, a najzapaženiji uspjeh je ostvarila je na 51. Majskim igrama u Bečeju u Vojovodini, gdje je osvojila Zlatni paž za najbolju predstavu.

najčitanije