Paulus Schäfer: Uvijek s radošću nastupam s Kukuruzovićem

imp

261020211635238780.jpeg

Koncertima koje su krajem studenog održani u Sisku i Zagrebu, Paulus Schäfer i Damir Kukuruzović Django group oduševili su sisačku i zagrebačku publiku.
“S radošću dolazim u Hrvatsku i nezaobilazan Siscia jazz club kojeg vodi moj prijatelj i brat po glazbi, Damir Kukuruzović”, rekao je za svog zadnjeg posjeta Hrvatskoj, velikan gipsy swing jazza, Paulus Schäfer.

damir kukuruzović dva
Ovaj nizozemski glazbenik, perjanica svoje zemlje, odavna ne poznaje granice svijeta. Ma gdje gostovao, bilo da se radi o Carnegie Hallu u New Yorku, Samois sur Seine u Parizu, Tokiju, Londonu, dvorane su uvijek do posljednjeg mjesta rasprodane. Tako je bilo i za njegova nedavnog posjeta Hrvatskoj. On i Damir Kukuruzović nekoliko dana uoči koncerta rasprodali su Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, a jednako popunjena bila je i sisačka rafinerijska dvorana gdje se koncert održao pod pokroviteljstvom INA d.d. Ne dopuštajući da tako lako napuste pozornicu publika je ovaj gitaristički dvojac, s kojim su nastupili i ostali članovi benda, Bruno Urlić na violini, Miroslav Čehaić na gitari i Željko Bilbija na bassu, uz povike vraćala nekoliko puta na bis. Nakon Siska Schäfer je otputovao za Bombay, a Kukuruzović Django group u studio gdje rade na novom albumu sa Zoranom Predinom.

najčitanije