Ovogodišnji Volonterski kamp Gradskog muzeja Sisak nastavlja popisivanje baštinske ostavštine

imp

261020211635242804.jpeg

Osam studenata s područja cijele Hrvatske u idućih će desetak dana, odnosno od 16. do 25. srpnja u sklopu ovogodišnjeg Volonterskog kampa kojeg organizira Gradski muzej Sisak popisivati baštinsku ostavštinu Sisačko-moslavačke županije.

Za vrijeme trajanja devetog kampa volonteri studenti povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije i kulturne antropologije, će uz vodstvo Ivice Valenta, višeg kustosa, Katice Mrgić, više kustosice i Marijana Bogatića, višeg muzejskog pedagoga Gradskog muzeja Sisak, terenskim radom zabilježiti sadašnje stanje u kojem se nalaze spomenici i predmeti baštine.

“Povijesni dio sastojat će se od više istraživanja. Krenut ćemo od srednjovjekovne kulturne baštine pa do novije povijesti. Novija povijest odnosi se na razdoblje 20. stoljeća, spomen obilježja iz vremena II. svjetskog rata i poraća te spomen obilježja iz Domovinskog rata. Nastavit će se i
istraživanje vatrogasne baštine da bi zaokružili tu jednu cjelinu, vatrogastvo kao temelj obrane imovine i ljudi od elementarne nepogode kao što su požari.”, rekao je najavljujući program ovogodišnjeg Volonterskog kampa Ivica Valent, viši kustos.

volonterski kamp 2018 3 volonterski kamp 2018 1
Koliko je ovaj program Gradskog muzeja Sisak dobar pokazuje i priznanje iz 2015. godine kada je Hrvatsko muzejsko društvo upravo Volonterski kamp sisačkog Muzeja proglasilo je najboljim edukativno- pedagoškim programom u Hrvatskoj.

najčitanije