Otvorenje izložbe "Gutljaj jedan, ali vrijedan. Segestica Sisak 1917.-2017."

imp

261020211635251949.jpeg

Izložba, kojom će se obilježiti početak 5. Dana industrijske baštine grada Siska, posvećena je stogodišnjici tvornice Segestica Sisak. Njome će biti prezentiran razvoj tvornice kroz dizajn i vizualnu komunikaciju njegovih proizvoda.
“U stogodišnjoj povijesti za tvornicu je radilo niz renomiranih ilustratora, dizajnera i umjetnika, ali nažalost njezinih proizvoda nema niti u jednom prikazu razvoja dizajna na hrvatskoj razini. Radi se o Otto Antoniniju, Andriji Mauroviću, Aleksandru Srnecu, Alfredu Palu, Zvonimiru Bekeru… Dva proizvoda te tvornice dobili su dizajnerske Oskare 1962. i 1971. godine. Izložba ima zadatak ne samo prikazati bogatu dizajnersku ostavštinu tvornice, već i potaknuti na očuvanje takve vrste baštine ostalih tvornica na razini grada Siska. Ona govori o kreativnosti, umjetničkom izražavanju, inovativnosti i ostalim segmentima sisačke industrije kojoj se danas gubi trag, a predstavlja potencijal grada u budućem promišljanju njegova razvoja.” – najavili su izložbu iz Gradskog muzeja Sisak.

Otvorenje izložbe “Gutljaj jedan, ali vrijedan. Segestica Sisak 1917.-2017.” je u petak, 15.rujna, u sisačkom Muzeju s početkom u 19 sati.

Pozivnica - Gutljaj jedan, ali vrijedan

najčitanije