Otvorenje fotografske izložbe Dorijana Šipuša

mradenovic

261020211635209673.jpeg

U prostoru velike čitaonice Državnog arhiva u Sisku otvara se izložba fotografija Dorijana Šipuša. Riječ je o njegovoj petoj samostalnoj izložbi, ujedno i najopsežnijoj do sada.

”Izložba nema službeni naziv jer se sastoji od 11 serija fotografija, a sve su dijametralno suprotne. Veže ih zajednička nit da su sve neka vrsta osobnog pejzaža, ali mislim da svaka serija ima jasnu poruku i da će publika moći iščitati što sam htio postići svakom od njih. Između ostalog, tu će se naći arhitektonski ostaci tvornice alkoholnog pića, serija fotografija kojima sam bilježio oštećenja nastala gelerima i granatama nastalima tijekom Domovinskog rata. Tu će biti i kombinacija starih razglednica Siska ukomponiranih u prikaz kako taj prostor izgleda u sadašnjosti. Bit će prikazana i serija fotografija u kojoj ulične natpise stavljam u interakciju s ljudima koji se u tom trenutku zateknu u prostoru, zatim detalji mjesta na kojima se vide ostaci koje su za sobom ostavili beskućnici, a izložena će biti i serija autoportreta koje su napravljene tako da se smjestim u pejzaž i uz pomoć fotografskih procesa sebe prikazujem kao da sam gotovo nevidljiv”, otkrio je Šipuš te dodaje kako se fotografije razlikuju u procesima u kojima su nastale.

Izložba se otvara u Državnom arhivu u petak, 21.veljače 2020.godine s početkom u 19:00 sati, a moći ćete ju pogledati do 13.ožujka 2020.godine.

foto: Dorijan Šipuš

najčitanije