Otvorene prijave za radionice na Star Film Festu

mradenovic

261020211635232092.jpeg

Star Film Fest i ove će godine u Sisku ugostiti filmske kreatore iz cijelog svijeta i publiku željnu kvalitetnog kino sadržaja. Šesti po redu festival uz pregršt filmskih uradaka posjetiteljima nudi i sudjelovanje na zanimljivim radionicama organiziranim u sklopu festivala.

Radionica pod nazivom ”Izrada filmske glazbe” ponudit će polaznicima saznanje o važnosti glazbe u filmu. Akustika, teorija filmskog zvuka i glazbe, audio inženjering uz primjere iz literature čekaju vas na adresi ove radionice. Uz sve navedeno posebna će se pozornost posvetiti i praktičnom radu te kreaciji dok će se polaznici pod stručnim vodstvom Magde Mas baviti kolektivnom kompozicijom za odabranu scenu iz filma. Na radionici mogu sudjelovati svi zainteresirani, neovisno o glazbenom obrazovanju ili ukusu.

”Osiguranje filmske produkcije” naziv je radionice kojoj je cilj upoznati sudionike s problemima, ali i rješenjima na koje producenti nailaze u svom radu. Polaznici će ovdje moći naučiti nešto o glavnim rizicima koji ugrožavaju producente, konkretnim osiguravateljskim rješenjima dok će se posebna pažnja posvetiti i diskusiji te omiljenim druženjima. Redateljsku ulogu u ovoj radionici odigrat će Igor Soviček kao voditelj radionice.

slackline    snimanje_dronom

”Kad se spomene ravnoteža svaki filmaš pomisli na steadicam. No za uspješan film nije dovoljna samo balansirana kamera već je potrebno i nešto spretnosti i puno koncentracije. Oboje je moguće uvježbati hodanjem na užetu odnosno na radionici Slackline. Radi se od odličnoj mentalnoj vježbi koja izoštrava fokus i razvija osjećaj za položaj vlastitog tijela u prostoru, te se ovom disciplinom mogu baviti svi, neovisno o dobi i kondiciji. U slackliningu će sasvim sigurno svatko pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o snimatelju koji se priprema za maratonsko snimanje koncerta, montažeru željnom da iskuša traku koja nije na timelineu ili redatelju u potrazi za ravnotežom na setu – pardon, na užetu”, poručuju organizatori.

Zainteresirani svoje mjesto na radionica mogu osigurati prijavom na poveznici.

najčitanije